Athina Kontou – Mother
26/10

Västkustsalen på Ljungskile folkhögskola kl 20:00
Konserten arrangeras i samarbete med nätverket Knutpunkt.

Boka biljett
Telefon: 0733-643168

Till L´Jazz kommer Athina med sin kvartett Mother. Musiken fångar framför allt en berättelse om en musiker som föddes av grekiska föräldrar i Tyskland och betraktar båda länderna som sitt hem. Med sin ensemble arrangerar Athina stycken från den grekiska musikkulturen – traditionella och samtida, sånger och danser – och bygger en länk mellan sin identitet som jazzmusiker och sina grekiska rötter.

Athina Kontou är en grekisk-tysk basist och improvisations-musiker baserad i Köln, Tyskland. Med sina tre medmusiker Luise Volkmann, Dominik Mahnig och Lucas Leidinger skapar hon färgstark och gränsöverskridande musik. Deras debut ”Tzivaeri” släpptes i augusti 2022 och nominerades till German Critics Award (Preis der deutschen Schalplattenkritik) och German Jazz Prize (Deutscher Jazzpreis).

Athina Kontou - Mother

Foto © Thekla Ehling

Luise Volkmann – Saxofon
Lucas Leidinger – Piano
Athina Kontou – Kontrabas
Dominik Mahnig – Trummor

Athina Kontou växte upp i Frankfurt am Main och Aten som dotter till grekiska föräldrar. Hon studerade jazzkontrabas och elbas hos Manfred Bründl i Weimar och hos Pepe Berns i Leipzig och har arbetat i den tyska jazzscenen med Johannes Bigge Trio och i världsmusik med Erik Manouz sedan 2011. 2014 grundade hon sitt första egna band, där hon kombinerar grekisk musikkultur med jazzens ljudspråk. Bandet uppträdde bl.a. på Aten Technopolis Jazz Festival, Preveza Jazz Festival och MusikZeit Festival Leipzig. Hon har också jobbat i många andra konstellationer, som t.ex. Autochrom och i Julia Kadels trio.

Lars Jansson med
Vargöns Storband
23/11

Grundtvigsalen på Ljungskile folkhögskola

Boka biljett
Telefon: 0733-643168